MENIU

Accidentul de autocar din Perşani. MAI: Două elicoptere grele, pregătite să intervină

<p>Accidentul din Braşov. 19 copii au fost externaţi</p>

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, specializate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, au intervenit pentru salvarea persoanelor implicate în accidentul care a avut loc, astăzi, în localitatea Persani (judeţul Braşov). În total, echipele MAI au transportat, la spitalele din judeţul Braşov, 20 de persoane", a anunţat Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de pres-

Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urmă accidentului patru persoane au decedat, pompierii acţionând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea.

La faţă locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o maşină de stingere a incendiilor şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (peste 50 de lucrători ai ISU şi ai Ambulanţei).

Accident cu patru morți și 22 de răniți, în Braşov. A fost activat codul roşu de intervenţie. FOTO

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roşu de intervenţie. La faţă locului a fost constituit un punct medical avansat.

De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 şi MI–8) ale Inspectoratului de Aviaţie al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Accident mortal la Braşov! IMAGINI de la faţa locului care vă pot afecta emoţional

Poliţia Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Persani şi Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenţie. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov – Zărneşti – Şinca Nouă – Şinca Veche – Şercaia

Situaţia este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centru Naţional de Conducere Integrată.

Patru persoane și-au pierdut viața după ce un autocar în care se aflau și copii a fost implicat într-un accident în Perşani, între Brașov și Făgăraș. Autocarul s-a răsturnat. A fost declanșat codul roşu de intervenţie. De asemenea, 22 de persoane sunt rănite, dintre care 16 în stare gravă. Circulaţia în Braşov şi Făgăraş este oprită.

Paul Ulieru, comisar-şef Centrul Infotrafic, a afirmat la Realitatea TV că autocarul s-a răsturnat pe banda a doua a sensului de mers. "De-a lungul anilor, în acea curbă s-au produs mai multe accidente rutiere", a spus acesta.

Conform Inspectoratului Şcolar Iaşi, în microbuz se aflau 31 de copii, dintre care 3 adulţi (doi profesori şi şoferul).

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din județul Brașov erau de la Colegiul Național de Artă "Octav Băncilă" și Palatul Copiilor din Iași și se duceau la un festival la Arad, a spus Camelia Gavrilă, inspectorul șef al ISJ Iași.

Potrivit acesteia, este vorba de un grup de 31 de copii, însoțiți de doi profesori care se duceau la un festival folcloric, ce se desfășoară la Arad în perioada 17-19 iunie.

"Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi și doi profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor", a explicat Camelia Gavrilă.

Potrivit acesteia, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.