MENIU

Academia SRI, anchetă după autodenunţul lui Teodorovici

Academia Naţională de Informaţii reacţionează la declaraţiile de marţi seara ale senatorului Eugen Teodorovici la postul public de televiziune. Acesta a afirmat că a primit o diplimă de la Academia SRI deşi nu a urmat niciun curs.

"Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Național de Informații în 2013, un curs posuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condițiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici. Vă informăm că rezultatul acestor verificări va fi comunicat public pe site-ul ANIMV", precizează Academia SRI.

Reamintim că Eugen Teodorovici a afirmat că ar fi primit o diplomă de master de la Academia Naţională de Informaţii... fără să fi trecut vreodată pe la cursuri.

Totul, după doar trei luni de aşa-zise studii. Realitatea TV face demersuri pentru a obţine puncte de vedere atât de la fostul ministru cât şi de la Academia Naţională de Informaţii.

Fostul ministru de Finanţe a spus, în platoul televiziunii publice, că nu ştie exact în ce an ar fi primit diploma, 2012 sau 2013. De altfel, se pare că nu ştie nici măcar la ce cursuri s-ar fi înscris.

Diploma nu figurează în biografia sa, afişată pe site-ul Senatului. Eugen Teodorovici are totuşi un master, obţinut în 2006, de la SNSPA.

De asemenea, fostul ministru ar fi în prezent doctorand la aceeaşi unitate de învăţământ, însă nu este specificat în biografie anul în care ar fi început studiile doctorale. De altfel, nici pe site-ul Academiei de Studii Economice nu figurează în lista studenţilor doctoranzi.

Mai multe articole despre:
SRI Eugen Teodorovici academia SRI