MENIU

Abuzuri colosale în dosarul Evenimentul zilei. Dan Andronic: Procurorii au acționat ca niște hackeri

Abuzuri colosale în dosarul Evenimentul zilei. Dan Andronic: Procurorii au acționat ca niște hackeri

Luni, Curtea Supremă de Justiție s-a pronunțat în dosarul privind achiziționarea și administrarea ziarului Evenimentul zilei de către jurnalistul Dan Andronic, restituit pentru nelegalitatea administrării probelor. În acest context, directorul EVz, Dan Andronic a lansat, în această seară, dezvăluiri incredibile despre dosar.

"Era de așteptat decizia. Ce s-a întâmplat în dosar frizează absurdul. Mi-au făcut o percheziție informatică, au luat tot. După vreo doi ani, cei de la DNA s-au hotărât să facă altă percheziție informatică, fără mandat. În prima înștiințare scria că percheziția este unică.

Am fost chemat la martor în primul dosar. Am dat declarație, dar pentru că declarația era favorabilă Elenei Udrea, m-au făcut martor mincinos. Este o tactică obișnuită a procurorilor. Au acționat ca niște hackeri. Cu un program-spion au obținut clona și au intrat pe e-mail fără să respecte nicio lege. Diferența dintre procurori și hackeri e egală cu zero. Curtea a eliminat din rechizitoriu toate informațiile obținute ilegal, în disprețul legii.

Miza a fost importantă pentru mine, pentru că dacă s-ar fi consfințit procedeul acesta al DNA, ar fi fost grav. M-am întrebat care este motivul, dar n-am găsit niciunul. Am descoperit totul citind actele din dosar. A fost o luptă grea, pentru că nu exista un precedent, așa că este o decizie istorică. Dosarul era construit pe o bază falsă și încercau cu ardoare să demonstreze contrariul. Avocatul i-a spus procurorului că nu este legal ce au făcut. Acesta a dat un exemplu pueril în instanță.

Procurorul de ședință a întrebat ce ar trebui ei să facă dacă găsesc un IPhone furat, dacă ar trebui să-l ia sau nu. Aveau o singură probă, aceste e-mailuri obținute ilegal. Încercau să găsească o legătură de cauzalitate", a spus Dan Andronic la un post.

Sursa: evz.ro

Mai multe articole despre:
Evenimentul Zilei dan andronic