MENIU

Superstiție BARBARĂ! Învinovățită pentru un lucru banal. Au izgonit-o într-un șopron, apoi A MURIT

O practică hindusă barbară care a fost scoasă în afara legii se aplică neperturbată, făcând victime. Această superstiție obligă femeile să fie izolate de grup în timpul perioadei menstruale, fiind considerate „impure”. 

Tulasi Shahi, o tânără de 18 ani din Nepal, a murit după ce a fost mușcată de un șarpe veninos. Aceasta a fost trimisă să locuiască timp de câteva zile într-un șopron unde se țin animalele, deoarece se afla în perioada menstruală.

Cazul ei nu este unul izolat în acea parte a lumii. În zonele rurale, în general, femeile sunt izolate de societate, deoarece sunt considerate „murdare” și aducătoare de ghinion.

Tim Wainwright, directorul executiv al unei organizații caritabile britanice, a declarat că fata putea fi salvată dacă se intervenea la timp.

„A murit din cauza unei superstiții. Această practică antică numită chhaupadi este poate exemplul cel mai grăitor al modului în care stigmatizarea femeilor le afectează existența”, a declarat acesta.

Practica chhaupadi a fost scoasă în afara legii în 2005 de către Curtea Supremă din Nepal.

Un număr considerabil de femei și fete mor atacate de animale sălbatice și din cauza mușcăturilor șerpilor sau sunt violate în timp ce se află în izolare în urma acestei practici arhaice care este încă prezentă în vestul Nepalului.

Aceeași practică se aplică femeilor în timpul nașterii, informează publicația Metro.