MENIU

A vrut să urmeze Facultatea de Teologie cu orice preţ. GREŞEALA PENALĂ a unui tânăr

<p>Universitatea Ovidius din Constanţa</p>

Caz incredibil la Constanţa. Un tânăr din Neamţ a urmat cursurile facultăţii de teologie din cadrul universităţii Ovidius fără să fi absolvit măcar liceul. Băiatul a picat bacalaureatul, însă şi-a falsificat o diplomă şi aşa a reuşit să intre la facultate. Conducerea universităţii nu ar fi aflat nici până azi de falsul studentului dacă nu ar fi primit o sesizare anonimă la rectorat.

Tânărul şi-a dorit cu tot dinadinsul să intre în rândurile preoţimii. Ca să devină însa student avea nevoie de o diplomă de bacalaureat. Acesta nu a promovat examenul atunci când a terminat liceul. Aşa că a ales calea cea mai facilă şi a falsificat o diplomă. El a reuşit să se înscrie la facultate şi a luat probele cu media 7,90.

Purtătorul de cuvânt de la Universitatea Ovidius explică: "Denumirea ministerului era diferită, dar în rest avea toate indiciile unei diplome. Reprezentanţii facultăţii au contactat colegiul care a emis această diplomă. Ei au negat acest lucru".

Timp de o lună tânărul a mers la cursuri fără nici cea mai mică remuşcare. Când au aflat, cei din conducerea universităţii au declanşat imediat o anchetă, iar tânărul a fost exmatriculat.

Acum, tânărul nu-şi va mai îndeplini visul de a deveni preot, ba chiar ar putea să ajungă şi după gratii. Cazul falsului student este primul de acest gen cu care se confruntă facultatea de teologie.