MENIU

"A venit timpul ca guvernele din Europa să reducă taxele"

<p>N-a fost să fie, nici la 1 iulie, nici la 1 octombrie</p>

Guvernele ar trebui să încerce să reducă taxele pe măsură ce revenirea zonei euro din criză şi recesiune capătă forţă, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi.

Mario Draghi a avertizat însă că ritmul reformelor trebuie grăbit pentru a fi redus şomajul din rândul tinerilor, o problemă care-l face pe preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso să insiste că zona euro nu a ieşit încă din criză, scrie zf.ro.

„Trebuie că există ceva care limitează drepturile tinerilor în legislaţia privind piaţa muncii din ţările în care şomajul din rândul tinerilor este ridicat", a atenţionat Draghi, citat de CNBC. Din această cauză el a cerut guvernelor din zona euro să accelereze ritmul reformelor pentru a reduce şomajul din rândul tinerilor.

De asemenea, Draghi a îndemnat guvernele din zona euro să diminueze cheltuielile reducând în acelaşi timp şi taxele, dar în aşa fel încât să nu afecteze eforturile făcute în ultimii cinci ani pentru a implementa reforme, în special de economiile de la periferia zonei euro.

Mai multe articole despre:
impozite taxe Fisc BCE mario draghi