MENIU

A murit Zoe Petre, fost consilier prezidenţial

PNL o propune pe Zoe Petre în funcția de membru în Consiliul de Conducere al ICR

Zoe Petre, fost consilier prezidenţial, s-a stins din viaţă vineri, la câteva zile după ce a fost transportată la spitalul Elias, în urma unui atac vascular cerebral.

"In dimineata zilei de 1 septembrie 2017, doamna Zoe Petre a decedat in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, in urma unui accident vascular cerebral masiv", a anunțat Spitalul Elias într-un comunicat de presă.

La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al Președintelui României, Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. A îndeplinit aceasta funcție până la data de 21 decembrie 2000, când a fost eliberată din funcție după ce Emil Constantinescu a părăsit postul de președinte al României.

După Revoluția din decembrie 1989, Zoe Petre s-a manifestat activ ca o personalitate culturală de prim rang, în cadrul societății civile. A fost membru al Centrului de Studierea Imaginii (CESI) al Universității din București și al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

De asemenea, a fost membru fondator (1990) și președinte (2001-2003) al Solidarității Universitare, membru fondator al Alianței Civice (1990), membru fondator și vicepreședinte al Fundației Române pentru Democrație (1993).

După ce în anii 1992 și 1996, a activat ca director de comunicare al campaniei prezidențiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu, la data de 1 decembrie 1996, prof. dr. Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al Președintelui României, Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României.

A îndeplinit această funcție până la data de 21 decembrie 2000, când a fost eliberată din funcție după ce Emil Constantinescu a părăsit postul de președinte al României.

În anul 2003 devine membru fondator și vicepreședinte al partidului "Acțiunea Populară", fondat de către fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Mai multe articole despre:
Zoe Petre a murit zoe petre