MENIU

A murit marele actor Valentin Uritescu. Avea 81 de ani

Lumea filmului și a teatrului este în doliu. Marele actor Valentin Uritescu a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani. Starea sa de sănătate se agravase în ultima vreme, ca urmare a maladiei Parkinson, de care suferea de mai mulți ani. 

Valentin Uritescu a încetat din viață vineri seară. Actorul se retrasese de pe scenă, ca urmare a bolii de care suferea. În ultima perioadă, potrivit soției sale, avea momente în care nu se mai putea exprima, anunță Realitatea Plus.

Actorul s-a retras de pe scenă din cauza stării sale de sănătate. Valentin Uritescu era internat de mai bine de o lună, ca urmare a unor probleme cu tensiunea. 

Actorul a absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București și a jucat în nemumărate filme și seriale. A fost, o vreme, prezentator al emisiunii "Viața Satului", dar publicat și o serie de cărți de amintiri, la edituri de prestigiu.

Printre personajele memorabile pe care le-a întrupat pe ecran se numără Șaptefraţi din serialul TV "Lumini şi umbre" semnat de Andrei Blaier, continuat ulterior în "Noi, cei din linia întâi" în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din "Concurs" (regia Dan Piţa) sau doctorul Marcu în "Cel mai iubit dintre pământeni" (regia Şerban Marinescu), potrivit www.cinemagia.ro.

Mai multe articole despre:
a murit valentin uritescu doliu