MENIU

A murit! Ionuţ Dolănescu, în LACRIMI

<p>Ionuț Dolănescu </p>
<p>Gherghina (Didina) Dolănescu a murit, la 102 ani</p>
<p>Gherghina (Didina) Dolănescu a murit, la 102 ani</p>
<p>Gherghina (Didina) Dolănescu a murit, la 102 ani</p>
<p>Gherghina (Didina) Dolănescu a murit, la 102 ani</p>

Gherghina Dolănescu, mama regretatului interpret de muzică populară Ion Dolănescu, s-a stins din viaţă, azi, la venerabila vârstă de 102 ani, a declarat pentru "ring" nepotul bătrânei, Ionuţ Dolănescu.

Greu încercată de soartă după ce, în urmă cu mai bine de 5 ani, şi-a pierdut fiul, mamaia Didina, aşa cum îi spuneau apropiaţii, a căzut la pat în această vară.

Situaţia a devenit imediat dramatică, întrucât bătrâna nu a mai putut să se mişte, având nevoie de îngrijiri speciale. "Din păcate, este vârsta... mamaie e aproape în comă", mărturisea cu durere în suflet Ionuţ Dolănescu, în luna septembrie.

Pe 22 septembrie bătrâna a împlinit vârsta de 102 ani şi, din nefericire, nu s-a mai bucurat de o petrecere fastuoasă aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, când la Perşinari petreceau sute de persoane.

Gherghina Dolănescu a avut o viaţă grea, scrie jurnalul.ro. A rămas de copilă fără mamă. A fost crescută de părintele său şi de mama vitregă care a iubit-o ca pe propria fiică. S-a măritat însă, din fragedă tinereţe, cu învăţătorul Radu Nicolae, şI a rămas, în scurt timp, văduvă, cu trei copile mici, după ce soţul i-a fost răpus de tifos. L-a cunoscut apoi pe Vasile Dolănescu, ce strunea vioara cu străşnicie. Împreună au avut cinci băieţi, toţi cu ochii albaştri, ca şI mama lor. Războiul avea să-şi ceară însă tributul. Vasile Dolănescu s-a întors la Perşinari, însă atrocităţile, al căror martor fusese, au lăsat urme severe, de nevindecat în sufletul său... Aşa că Gherghina Dolănescu s-a văzut din nou cap al familei, de această dată având de crescut opt copii. Maşina de cusut i-a fost cea mai bună prietenă... Cosea cămăşi, straie de sărbătoare şI fel de fel, pentru a asigura pâinea familiei. Când foametea făcea ravagii iar copiii din Moldova, ajunşi şI prin satul lor, treceau necăjiţi pe uliţe, Ion Dolănescu punea ceva de o parte din porţia lui, în timp ce mama, Gherghina, căuta prin pânzeturile sale, încropea câte o cămăşuţă şI o dăruia celor obidiţi... Când copiii i-au crescut iar Ion Dolănescu a devenit un artist îndrăgit de românii din toate colţurile ţării şI nu numai, Gherghina Dolănescu a mers la Bucureşti unde şi-a crescut nepoţii, pe Ionuţ Dolănescu – căruia i-a devenit mamă după ce părinţii săi, Maria Ciobanu şI Ion Dolănescu s-au despărţit - şI pe Oduţ, fiul lui Constantin Dolănescu şI al regretatei interprete Maria Pietraru. Însă mamaia Didina, cum i se spunea, şi-a crescut şI ceilalţi nepoţi, chiar şi strănepoţi...