MENIU

A luat 2 la BAC, dar a sfârşit prin a fi notată cu 10. Explicaţia este uluitoare

Diana Stoleriu

Eleva care fusese notată cu 2.00 la proba de Anatomie de la examenul de bacalaureat şi a cărei teză a fost renotată cu 9.35 de un inspector şcolar şi de aceiaşi profesori corectori, sancţionaţi ulterior pentru eroarea respectivă, a primit nota 10.00 în urma rezolvării contestaţiilor, srie Ziaruldeiasi.ro.

Imediat după afişarea rezultatelor înainte de contestaţii, tânăra a făcut o sesizarea la ISJ, în condiţiile în care era convinsă că a rezolvat corect subiectele de la examen.

Inspectoratul Şcolar Vaslui a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă este vorba despre o eroare. Astfel, teza a fost reevaluată de aceiaşi doi profesori corectori şi de inspectorul de specialitate, care au constatat că, de fapt, nota reală a lucrării este de 9,35.

"În aceste condiţii, am solicitat comisiei naţionale de bacalaureat să facă modificarea aferentă în catalogul electronic, cerere care a şi fost aprobată. Cu toate acestea, candidatul şi-a menţinut contestaţia, considerând că lucrarea sa poate primi o notă mai mare în urma reevaluării într-un centru regional. Noi credem că, în acest caz, a fost vorba doar despre o eroare neintenţionată, comisă în momentul trecerii notelor de pe teză în borderourile profesorilor”, declara inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi profesori corectori care au făcut "eroarea", aceştia vor fi puşi în discuţie în cadrul Consiliului de Administraţie al ISJ Vaslui.

Citeşte mai mult pe Ziaruldeiasi.ro.