MENIU

A fost schimbat șeful Romgaz

<p>Romgaz</p>

Romgaz a decis demiterea directorului general, căruia Curtea de Conturi îi impută prejudicii de 160 de milioane de lei, și înlocuirea acestuia cu fostul director adjunct al companiei.

Consiliul de Administrație al Romgaz a decis joi, 14 decembrie, demiterea lui Virgil Metea din funcția de director general al companiei, deși acesta se afla în plin mandat acordat în bază OUG 109/2011, potrivit unor surse HotNews.ro. În locul sau a fost numit Emil Cindrea, fost director general adjunct al companiei.

Noul director este una dintre persoanele care au fost urmărite penal de către DIICOT în dosarul gazelor ieftine pentru InterAgro.

Corin Emil Cindrea a fost scos de sub urmărirea penală în cursul lunii mai 2017, în momentul de față acesta nefiind implicat sau cercetat în niciun dosar penal.

Potrivit surselor, lui Virgil Metea i se impută prejudicii de 160 de milioane de lei la nivelul companiei, cauzate de faptul că ar fi fost vândut gaze ieftine fără respectarea legislației în vigoare, fapte constatate de Curtea de Conturi în 2016.

Demiterea lui Metea are loc la doar 7 luni după ce a primit un nou mandat de patru ani în funcția de director general. Virgil Metea este director general al Romgaz din 2013. Emil Cindrea a fost director general adjunct până în martie 2016, când și-a dat demisia.

 

Mai multe articole despre:
energie Romgaz piaţa energiei actual