MENIU

A fost respins proiectul de "car sharing" propus de Firea pentru șoferii din București

Proiectul de car sharing, respins

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie.

Primarul General era ferm convins că a găsit soluția minune la traficul de coșmar din București: 500 de lei pe lună de combustibil, bani decontați de la primărie, celor care împart mașina. Din nefericire, Consiliul general a respins proiectul.

"Traficul a crescut în Capitală pentru că s-au putut achiziționa mașini ieftine, asta e situația cu care ne confruntăm. Azi dezbatem și votăm acordul de principiu despre car sharing. A înnăbuși orice initiativă nu e normal, asta coroborată și cu altele. Aceste măsuri vor ajuta la ameliroarea traficului și reducerea poluării. Cei care vor minți vor trebui să dea banii înapoi", a declarat Gabriela Firea în ședința Consiliului PMB.

Consilierii generali din opoziţie şi ONG-urile au criticat acest proiect, spunând că este doar o măsură populistă care nu va rezolva adevăratele probleme ale traficului.

Consilierul general PNL Cătălin Deaconescu a numit-o pe Firea „primarul voucher", spunând că aşa va rămâne în amintirea bucureştenilor. Firea a replicat că o onorează această catalogare, potrivit News.ro.

Proiectul de hotărâre a fost respins cu 27 de voturi „pentru", 24 de voturi „împotrivă" şi două abţineri.

Mai multe articole despre:
car sharing