MENIU

A fost numit un nou şef la CNAS. Cine este Răzvan Teohari Vulcănescu

Răzvan Teohari Vulcănescu

Răzvan Teohari Vulcănescu este noul şef interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după ce premierul Mihai Tudose l-a demis din funcţia de preşedinte CNAS pe Marian Burcea, reţinut în noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA.

Răzvan Teohari Vulcănescu, fost vicepreşedinte al CNAS, ocupă interimatul la Casa Naţională de Sănătate. După percheziţiile de amploare ale DNA şi reţinerea lui Marian Burcea, şeful CNAS a fost demis de premierul Mihai Tudose. Nu a trecut însă mult timp şi premierul a găsit deja înlocuitor.

Răzvan Teohari Vulcănescu a oscilat, în ultimii 11 ani, între diferite posturi în Ministerul Sănătății și la CNAS. Astfel, după ce în perioada martie 2006 – mai 2007 a lucrat în MS, din mai 2007 până în octombrie 2009 a fost șef al Departamentului de Control al CNAS, apoi a revenit în MS până în martie 2010. Din martie 2010 până în noiembrie 2011 s-a întors la CNAS, unde a ocupat din nou fotoliul de șef al Departamentului de Control.

În mai 2012, la propunerea ALDE, a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în Guvernul Ponta, funcție pe care a păstrat-o, însă, până în septembrie 2016 când a fost numit de Dacian Cioloș membru în Consiliul de Administrație al CNAS pentru un mandat de patru ani.