MENIU

A fost lansat primul test HIV pe care îl poţi face acasă

Test HIV

Primul test pentru HIV care se poate face acasă a fost pus în vânzare în Marea Britanie. Virusul poate fi depistat, cu acest test, cu o rata de acurateţe de 99,7 procente.

Testul, denumit BioSURE HIV Self Test, permite testarea oriunde şi oricând.

Pentru a realiza testul trebuie să puneţi o cantitate mică de sânge, din deget, pe test, iar rezultatul va fi oferit în aproximativ 15 minute, scrie mirror.co.uk.

Datorită ultimelor tratamente, HIV este la ora actuală o afecţiune tratabilă, însă diagnosticarea târzie a virusului are efecte devastatoare asupra sănătăţii oamenilor.

Brigette Bard, fondatoarea BioSure, compania care produce testul, a precizat că lansarea reprezintă un pas important în depistarea timpurie a virusului HIV.

"Credem cu tărie că putem reduce rata de infectare cu HIV", a spus aceasta, adăugând că testul poate uneori să nu detecteze virusul dacă a fost contactat cu mai puţin de 3 luni înainte de realizarea testului.

Testările vor continua şi în spitale, însă BioSURE HIV Self Test reprezintă o alternativă de diagnosticare mai discretă care va încuraja testarea în cazul persoanelor care nu vor să meargă la doctor.

În Marea Britanie, aproximativ 26.000 de persoane sunt infectate cu virusul HIV, însă nu ştiu acest lucru, fapt care determină o creştere importantă a infectărilor cu acest virus.

În plus, aproximativ jumătate din noile cazuri de infestarea cu HIV sunt depistate prea târziu decât ar fi trebui pentru ca tratamentele să fie total eficiente.

Testul poate fi cumpărat şi online, pe site-ul companiei BioSure, iar preţul este de aproximativ 30 de lire sterline.

Mai multe articole despre:
preţ test HIV depistare HIV