MENIU

A fost descoperit un antibiotic eficient împotriva bacteriilor rezistente

Cercetători din Italia și Statele Unite au descoperit un nou antibiotic într-un eșantion de sol provenit din Italia. Antibioticul este produs de un microb și a fost numit „pseudoridimicină” (PUM).

În cadrul experientelor de laborator, noul antibiotic a fost capabil să distrugă o serie de bacterii, multe dintre acestea fiind rezistente la antimicrobienii cunoscuți.

Un alt efect descoperit în laborator a fost vindecarea scarlatinei la șoareci. PUM neutralizează și polimerază, o enzimă esențiala pentru majoritatea funcțiilor organismelor, dar acționează diferit față de rifampicină, enzimă cunoscută a avea acest efect.

PUM a reușit să neutralizeze aproape 20 de specii de bacterii de laborator, fiind în mod special eficient împotriva streptococilor și stafilococilor, majoritatea fiind rezistenți la antibioticele disponibile în prezent. Testele clinice pentru noul antibiotic ar putea începe în trei ani, iar comercializarea sa ar putea să înceapă peste 10 ani potrivit unei echipe formate din cercetători ai Universității Rutgers și specialiști ai companiei italiene de biotehnologie Naicons, informează ghidcabinet.ro