MENIU

A fost descoperit elixirul tinereţii? Vom trăi cu 35 ani mai mult!

Cercetătorii de la Mayo Clinic, din Minnesota, SUA, au anunţat că au reuşit să prelungească viaţa unui şoarece cu 35%, prin manipularea genetică. Potrivit experţilor, descoperirea, demnă de elixirul tinereţii, ar putea lăsa loc pentru dezvoltarea unei soluţii de tratament care ne va prelungi viaţa până la 120-135 de ani!

Jan van Deursen, şeful catedrei de Biochimie si Biologie Moleculară de la Mayo Clinic a declarat că procedeul, considerat unul revoluţionar, a constat în eliminarea celulelor senescente, care activează procesul de îmbătrânire a organismului, realtează GadgetReport.ro

„Celulele senescente reprezintă un mecanism biologic care funcţionează ca un fel de frână de urgenţă folosită de organism”, a declarat cercetătorul. În urma manipulării genetice, şoarecii testaţi au trăit cu 25-35% mai mult şi, în plus, au fost mai sănătoşi pe durata vieţii.

Studiul, citat de Edgadget, arată că şoarecii modificaţi genetic au avut o activitate cardiacă şi renală mult superioară celor obişnuiţi, fapt care le-a asigurat o stare fizică net superioară.

Mai multe pe gadgetreport.ro.

Mai multe articole despre:
cercetători organism elixirul tinereţii