MENIU

A fost dată afară de patron pentru că a îndrăznit să-şi ia concediu medical

<p>Nu mai ai voie să te &icirc;mbolnăveşti &icirc;n firmele din Rom&acirc;nia</p>

Angajata unei firme de securitate din Iaşi spune că a fost dată afară de patron pentru că a îndrăznit să-şi efectueze concediul medical.

Fostă angajată a firmei Gardian Privat Security a dat firma în judecată şi a depus şi plângere la ITM, scrie ziaruldeiasi.ro.

Instituţia a confirmat neregulile reclamate şi a arătat că va sancţiona societatea. „Justiţia o să îşi facă datoria şi o să se vadă cine are dreptate", susţine administratorul societăţii de pază.

La începutul acestui an, Anişoara Nichita a intrat în conflict cu administratorul firmei, după ce a plecat în concediu medical şi a lăsat postul liber.

„Am stat în frig şi m-am îmbolnăvit, până când într-o zi, când eram acasă, am ajuns cu salvarea la spital. Medicii mi-au spus să mă odihnesc şi să iau un concediu medial de două săptămâni, însă cei din conducerea firmei s-au arătat nemulţumiţi că rămâne postul liber, aşa că m-au chemat la muncă. După ce m-am întors din concediu am mai muncit două săptămâni după care m-au trimis ei în concediu fără să cer, şi pe anul în curs şi pe anul anterior, că nu îmi luasem", a declarat Nichita.

Nemulţumită de atitudinea conducerii, angajata s-a adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă scoţând în evidenţă o serie de posibile încălcări ale Codului Muncii în cadrul firmei şi a înaintat şi o acţiune în instanţă împotriva firmei, prin care cere să îi fie recalculate toate sumele care i se cuvin de când este angajată şi pe care nu le-a încasat. Mai multe...

Mai multe articole despre:
angajaţi concediu medical angajare