MENIU

A făcut baie cu ghimbir înainte de culcare. Efectele au fost neaşteptate

Rădăcina de ghimbir are puterea de a calmă durerile articulare declanşate de artrită şi alte boli similare, datorită proprietăţilor sale anti-inflamatorii. Mai mult decât atât, ghimbirul s-a dovedit a fi mai puternic decât alte analgezice convenţionale, atunci când este vorba de tratarea durerii articulare.

Compuşii din ghimbir suprimă leucotrienele sau moleculele care declanşează inflamaţia. De asemenea, ele acţionează şi asupra genelor inflamatorii. Toate acestea fac ghimbirul mai puternic decât medicamentele analgezice. Acestea din urmă acţionează în sensul blocării enzimelor care declanşează umflarea şi durerea. Ghimbirul, pe de altă parte, rezolva problema de la rădăcina.

Baia de ghimbir este una dintre cele mai bune modalităţi de a expune fiecare parte a corpului la beneficiile oferite de această rădăcină. Cataplasmele şi compresele pot face minuni, dar tratează numai o anumită parte a corpului. Baie de ghimbir pe de altă parte, ajută tot corpul.

Tot ce ai nevoie este o bucată de rădăcina de ghimbir, de aproximativ 10-12 cm pe care o tăiaţi felii subţiri pe care le puneţi în apă caldă. Le lăsaţi timp de 10 minute apoi puteţi intră în cadă. Staţi în această apă infuzată cu ghimbir 30 de minute. O astfel de baie îţi ameliorează garantat durerile articulare sau musculare.

Sursa: bzi.ro