MENIU

A doua zi de proteste în Constanța. Salvamarii au ieșit din nou în stradă, se tem că vor fi concediați

Sursa foto: Captură video

Salvamarii din Constanța au protestat și astăzi față de legea care îi mută în subordinea Ministerului de Afaceri Interne. Oamenii se tem că nu vor mai avea aceleași atribuții și vor fi dați afară din cauza limitării de vârstă. 

Zeci de marinari, ofițeri, scafandri și personal TESA au protestat din nou în fața prefecturii Constanța. Oamenii vor ca agenția să rămână în continuare în subordinea Ministerului Transporturilor.

„Nu ne vom opri, dacă e nevoie ne căutăm și în afară dreptatea, la Curtea de Justiție, poate tragem un semnal de alarmă acolo unde trebuie”, spune un protestatant.

80% dintre ei depășesc limita de vârstă acceptată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și se tem că vor fi primii vizați de concedieri.

„Ne opunem transferului în cadrul M.A.I. deoarece media de vârstă este de peste 45 de ani, personalul este civil. Nu știm dacă vom fi militarizați”, a precizat Boris Alexe Lucian, președinte sindicat.

Angajații Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare susțin că vor continua protestele până se va ajunge la o înțelegere.