MENIU

A cumpărat 90.000 de exemplare ale cărţii nelansate încă de Haruki Murakami. Cum se explică gestul

Lanţul de librării Kinokuniya a cumpărat cumpărat 90% din tirajul primului volum de eseuri al scriitorului Haruki Murakami, "Novelist as a Vocation".

Proprietarul unei librării japoneze a găsit o metodă pentru a lupta împotriva Amazon şi a marilor retaileri care vând cărţi pe Internet.

Compania sa, Kinokuniya, a cumpărat 90% din tirajul primului volum de eseuri al scriitorului Haruki Murakami, scrie Huffington Post.

Cartea intitulată „Novelist as a Vocation” va fi lansată pe 10 septembrie, însă fanii autorului japonez nu o vor găsi online prea uşor, în contextul în care aproximativ 90.000 de copii au fost achiziţionate de Kinokuniya pentru a le vinde în cele 66 de magazine proprii din Japonia şi SUA.

„Realitatea în această industrie este că în zilele noastre librarilor le este foarte foarte dificil să cumpere copii ale cărţilor noi foarte aşteptate de public”, a explicat un reprezentant al companiei Kinokuniya. „Pentru a rivaliza cu retailerii de cărţi din mediul online, librăriile din întreaga ţară trebuie să îşi unească forţele într-un efort comun de revigorare a pieţei tradiţionale de distribuţie de carte”, a adăugat el.