MENIU

A apărut bateria minune! Ne vom încărca telefoanele de 20 de ori mai repede

Bateria minune

Compania japoneza Power Japan Plus a anuntat ca va incepe productia unui nou tip de acumulator, din carbon, care se incarca de 20 de ori mai repede decat bateriile pe litiu-ion.

Compania japoneza Power Japan Plus a anuntat ca va incepe productia unui nou tip de acumulator, din carbon, care se incarca de 20 de ori mai repede decat bateriile pe litiu-ion, relatează GadgetReport.ro

 Bateria dual-carbon, dezvoltata cu ajutorul cercetatorilor de la Kyushu University, ar urma sa fie folosita in aproape toate domeniile, de la telefoane la automobilele cu motoare electrice.

  In cazul acestora din urma, expertii spun ca noua tehnologie va aduce o adevarata revolutie in materie, in conditiile in care marea problema a automobilelor electrice o reprezinta incarcarea greoaie a bateriilor.

 Potrivit cercetatorilor, cu noua baterie, automobilul Nissan Leaf isi va incarca bateria de 24kWh in 12 minute in loc de 4 ore, iar Tesla Model S in numai 42 de minute, avand in vedere ca are nevoie de un acumulator mai mare, de 85 kWh.

 Power Japan Plus afirma ca noua tehnologie este nu numai eficient ci si mai ieftina decat cea folosita in cazul bateriilor pe litiu-ion.

 Mai multe amanunte despre aceasta tehnologie si un clip video de prezentare a inventiei vedeti pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
baterie carbon GadgetReport.ro Power Japan Plus