MENIU

A anunțat pe Twitter că are SIDA. Mesajul ei a devenit viral

Saidy Brown s-a născut infectată cu virusul HIV. La vârsta de 22 de ani, a devenit una dintre cele mai vocale militante în lupta împotriva SIDA din Africa de Sud.

Saidy a discutat într-un interviu pentru BBC despre câteva subiecte fierbinți în legătură cu provocările pe care o persoană infectată cu virusul HIV le îndură: de ce a fost atât de dificil să fie diagnosticată și cum se descurcă în viața personală în alegerea unui partener.

Saidy a menționat că, după ce și-a depășit temerea despre cum ar fi privită dacă se află că are HIV, a luat cuvântul în speranța că acest subiect nu va mai fi considerat tabu.

„Am simțit nevoia să vorbesc deschis despre ce înseamnă să ai acest virus, iar lumea să poată vorbi dechis despre el.”

Saidy a fost bucuroasă să primească răspunsuri încurajatoare, iar oamenii au reacționat pozitiv. După ce a spart gheața, i s-au alăturat alte persoane aflate în aceeași situație, care și-au prezentat propria poveste.

„Cu cât abordăm această temă cât mai deschis, cu atât cad prejudecățile. Până la 18 ani, nu a știut nimeni în afara familiei mele. În tot acest timp m-am stigmatizat singură, dar am decis ca după 18 ani să mă prezint așa cum sunt.”

Saidy și-a exprimat optimismul cu privire la întemeierea unei familii și deja a început tratamentul preventiv pentru a nu transmite virusul fătului, așa cum a pățit ea.

Ea a declarat că este prima persoană din regiunea în care s-a născut care a vorbit deschis despre cum e să fii infectat cu HIV, însă reacțiile pozivite și sprijinul provin din partea oamenilor care sunt conștienți că acest virus există și sunt foarte mulți care trăiesc cu așa ceva, fie că se vorbește, fie că nu.  

Mai multe articole despre:
SIDA Africa de Sud HIV Twitter mesaj viral Saidy Brown