MENIU

Așa îți menții calde mâinile și picioarele

Așa îți menții calde mâinile și picioarele

Îți simți extremitățile corpului reci în permanență? Răcirea vremii poate fi cauza, mai ales că organismul trebuie să se adapteze la schimbări, dar dacă situația se menține și când ajungi la căldură, poate fi vorba de o afecțiune numită sindromul mâinilor și picioarelor reci. Leacurile din natură te pot ajuta să ai o circulație periferică a sângelui mai bună.

Băi cu uleiuri esențiale

Fă-ți un obicei din a face în fiecare seară băi de picioare cu apă fierbinte. Poți pune în apă un pumn de sare sau câteva picături cu ulei esențial de lămâie, mentă, rozmarin sau arnică. Menține picioarele în apă până la răcirea ei sau măcar o jumătate de oră.

În serile în care te simți prea obosit pentru baie, alege un masaj cu ulei esențial în amestec cu puțin ulei vegetal (de floarea-soarelui sau de măsline). Pe lângă faptul că îți dau mai multă energie și-ți tonifică picioarele, aceste uleiuri intensifică circulația sanguină.

Infuzie de ghimbir

Recomandat pentru o digestie bună, contra balonării și stărilor de greață, ghimbirul poate fi folosit și pentru îmbunătățirea circulației la extremitățile corpului.

Infuzia de ghimbir preparată din 250 ml de apă în care ai pus câteva feliuțe de ghimbir ajută și la detoxificarea sistemului circulator, la sporirea imunității și accelerarea circulației sanguine la nivelul mâinilor și picioarelor.

Află ce alte remedii te ajută să ai o circulație periferică mai bună AICI