MENIU

8.570 de elevi nu au fost repartizaţi la liceu pentru că nu au completat suficiente opţiuni

8.570 de elevi nu au fost repartizaţi la liceu

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri rezultatele repartizării la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a. MEC anunță că, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, 8.570 de elevi nu au fost repartizaţi 

Ministerul Educației informează că elevii care nu au fost repartizați acum vor intra în următoarea etapă de admitere, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 - 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Următoarea etapă de admitere va avea loc în perioada 24 iulie - 3 august 2020.

 76,20% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională, inclusiv la etapa specială, au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Anul acesta, rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Despre rezultatele repartizării computerizate puteți afla detalii aici.