MENIU

8 lucruri incredibile despre corpul nostru pe care cu siguranță nu le știai

Toți credem că ne cunoaștem corpurile foarte bine, dar chiar dacă știm cum funcționează și diferitele schimbări care apar în corpul nostru, nu cunoaștem anumite aspecte uimitoare despre el, spre exemplu faptul că ochii noștri își păstrează aceeași mărime de la naștere și multe altele. Iată câteva aspecte uimitoare explicate ce sunt necunoscute pentru majoritatea oamenilor.

Zâmbetul declanșează 17 mușchi ai feței, pe când plânsul activează 43, așa că zâmbește mai mult!

 Unii spun că este nevoie de 43 de mușchi pentru a te încrunta și doar 17 pentru a zâmbi. Acest lucru se spune a fi benefic pentru noi; are un motiv științific în spate deoarece zâmbetul pune în mișcare corpul mai mult, care rezultă într-o ardere mai pronunțată a caloriilor deoarece zâmbetul necesită mai multă energie pentru contracția mușchilor voluntari.

100 000 de reacții chimice au loc în creierul nostru în fiecare secundă

Acesta este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale creierului uman. În fiecare secundă există 100 000 de reacții chimice în creierul nostru, iar cele mai multe dintre ele se întâmplă în timpul nopții.

Băieții au mai puține papile gustative pe suprafața limbii decât au fetele

Acesta este motivul pentru care fetele sunt mai sensibile față de mâncare decât băieții deoarece ele au mai multe papile gustative. Studiile, de asemenea susțin diferențele între sexe; femeile, într-adevăr prezintă mai mulți fungi de la papile (acele puncte roșiatice de pe suprafața superioară a limbii).

O persoană respiră de aproximativ 20 000 de ori pe zi

Un individ inspiră și expiră de aproximativ 20 000 de ori pe zi, asta înseamnă de 16 ori pe minut și se aproximează la un număr de 960 pe oră, 23 040 pe zi și 8 409 600 pe an. Acest studiu se bazează pe respirația medie a unei persoane în momentul relaxării.

Lungimea totală a terminațiilor nervoase ale corpului uman este de 75 de kilometri.

Acesta este un aspect fascinant legat de corpul uman care se referă la lungimea totală a terminațiilor nervoase, ea fiind de 75 de kilometri, iar lungimea totală a sistemului nostru circulator se întinde până la 96 560 kilometri care înseamnă de două ori distanța în jurul Pământului.

Viteza unui impuls cerebral este de 400 km/h

Semnalele electrice între celulele lobului frontal al creierului au devenit mai puternice în timp ce au învățat să controleze impulsurile. Un impuls al nervilor este un semnal electric care traversează un axon, iar această viteză este de 400 km/h.

Unghiile care sunt subțiri și fragil, fără acea pată albă de la rădăcină pot indica o glandă tiroidăhiperactivă

De cele mai multe ori, unghiile nu indică vreo problemă gravă de sănătate, dar poate surprinde activitatea hiperactivă a glandei tiroide. Subțiri, fragile și fără acea zonă albă poate însemna că suferi e această problemă. Așa că este bine să nu ignori aceste semne și să ceri sfatul unui medic.

sursa

Mai multe articole despre:
corpul uman papile gustative impulsuri neuronale