MENIU

8 greșeli pe care le fac cei care își prepară cafeaua acasă (P)

Există o serie de greșeli pe care le pot face cei care abia au început să își prepare cafeaua acasă

Există o serie de greșeli pe care le pot face cei care abia au început să își prepare cafeaua acasă. Iată câteva dintre cele mai întâlnite și cum să le evitați.

Folosiți cafea care nu este proaspătă

Folosiți întotdeauna boabe de cafea proaspăte. Nu înțelegem de ce unele persoane cheltuiesc atâția bani pe echipamente noi și apoi folosesc boabe vechi de 30-60 de zile. În plus, dacă nu are o dată de prăjire pe ambalaj, de obicei este mult mai veche de atât. Este ca și cum ați cumpăra un Ferrari nou-nouț și ați folosi combustibil pe care l-ați găsit într-un garaj vechi.

Folosiți boabe „proaspete”, ideal 4-14 zile de la prăjirele și depozitați-le corect. Vă veți bucura mult mai mult de experiență. Vă recomandăm să nu le puneți în frigider sau congelator. Dacă pungile sunt tratate cu azot cu o supapă de CO2, lăsați-le sigilate în pungă până când sunteți gata să preparați.

Nu folosiți un cântar

96% dintre problemele pe care le au cei care sunt începători în prepararea cafelei acasă provin din dozarea ochiometrică și apoi efectuarea de ajustări. Când învățați să folosiți un espressor de cafea pentru prima dată, aveți nevoie de feedbackul unui cântar precis pentru a vă asigura că remediați problema corectă. Dacă utilizați 20 de grame de cafea pentru a produce 30 de grame de espresso și depășiți cu 2 grame, asta înseamnă 10%. Folosirea unui cântar durează doar câteva secunde, produce cafea mai bună și reduce irosirea.

Folosiți apă dură sau nefiltrată

98% din espresso este apă. Celelalte 2% sunt compuși care sunt creați prin dizolvarea în apă. O paletă minunată și filtrată face ca gustul espresso-ului să fie încântător.

Apa dură poate fi extrem de dăunătoare unui espressor de cafea. În loc să căutați pe Google cum se detrartează un espressor, asigurați-vă că nu ajungeți în punctul acela în primul rând. Detartrajul poate provoca uneori chiar mai multe probleme decât tartrul în sine. Păstrați întotdeauna duritatea apei între 35-85 ppm, astfel încât să excludeți osmoza inversă. Testați-vă apa la fiecare 3-6 luni. Sursele de apă municipale variază în funcție de sezon ca duritate. Dacă locuiți într-un loc cu ploi abundente, aceasta se poate schimba dramatic.

Nu curățați aparatul corespunzător sau îl neglijați

Cafeaua este un produs alimentar ce poate putrezi și râncezi. Când o face, nu numai că are un gust teribil, dar poate fi și dăunătoare pentru sănătatea dvs. Nu ați privi niciodată o banană veche care este pe jumătate putredă și să spuneți „E mai simplu să o mănânc”.

Da, este mai ușor să nu vă curățați mașina. Cu toate acestea, cafeaua are un gust mai bun, echipamentul rezistă mai mult, iar tehnicienii vă vor mulțumi dacă o faceți corect.

Folosiți lapte cu conținut scăzut de grăsimi

Înțelegem cu siguranță nevoia de lapte cu conținut scăzut de grăsimi. Cu toate acestea, acesta este greu de texturat corect pentru orice altceva decât pentru cappuccino. Un espressor de cafea are nevoie de grăsimi și proteine ​​pentru a produce un lapte de cafea neted și mătăsos.

Nu înțelegeți raporturile de infuzare

Raportul de infuzare este rețeta dvs. pentru o cafea perfectă. Nu ați coace niciodată pâine fără rețetă, așa că de ce ați trage un shot de espresso fără una? Există multă confuzie în jurul a ceea ce înseamnă un shot simplu sau dublu. Așadar, faceți-vă o favoare și urmați rețetele testate și aprobate de specialiști.

Nu folosiți apa înainte de a trage shot-ul

Ca rețeta, și temperatura este la fel de importantă pentru o extracție consistentă. O diferență de doar câteva grade poate subextrage espresso-ul dvs., ducând la aciditate. Ca atare, treceți întotdeauna puțină apă prin supapa expressorului înainte de a trage un shot. Apa se va asigura că toate componentele mașinii sunt la temperatura adecvată. De asemenea, vă recomandăm să acordați aparatului dvs. timp să se încălzească bine și să utilizați o ceașcă sau cană preîncălzită.

Vă este teamă să experimentați

Prepararea cafelei ar trebui să fie distractivă. Încercați cafele și tehnici noi, fără să vă fie teamă de eșec.

Mai multe articole despre:
cafea