MENIU

8 efecte benefice ale rădăcinii de valeriană

8 efecte benefice ale rădăcinii de valeriană

Valeriana este o plantă medicinală folosită de foarte mult timp pentru a trata insomnia sau anxietatea. Are proprietăţi asemănătoare unor tratamente medicamentoase împotriva anxietăţii.

Această plantă este folosită încă din antichitate, fiind un remediu eficient cu proprităţi calmante şi relaxante. Iată câteva dintre afecţiunile asupra cărora valeriana are un efect pozitiv:

Insomnia

Într-un studiu ralizat pe 184 de adulți, publicat în anul 2005, s-a descoperit că rădăcina de valeriană are același efect ca și unul placebo în primele 14 zile de tratament. Dar după 28 de zile de tratament, această plantă a îmbunătățit calitatea somnului pentru pacienții care au folosit-o.

Anxietatea

Tratamentul cu valeriană are un efect benefic asupra persoanelor care suferă de anxietate, potrivit unui studiu realizat în anul 2006, citat de awarenessact.com. Valeriana a fost folosită în combinație cu roinița și s-a descoperit că aceste plante medicinale au un efect de reducere a stărilor de anxietate.

Tulburarea obsesiv-compulsivă

Un alt studiu realizat în anul 2011 a evidențiat faptul că un tratament pe bază de valeriană are un efect benefic asupra persoanelor care suferă de tulburări obsesiv-compulsive.

Citeşte continuarea pe eva.ro.

Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă valeriană