MENIU

8 beneficii ale cafelei pe care trebuie să le cunoşti

Băutura dimineţilor noastre este, momentan, subiectul unei cruciade aprige, fiind intens blamată pentru o serie de afecţiuni! Sub această tiradă, mulţi dintre consumatorii fideli de cafea fac tot posibilul să renunţe la această mică plăcere, înlocuind-o cu ceai verde sau cu sortimente decafeinizate.

Deşi nu putem contesta extraordinarul potenţial al ceaiului verde și pericolele iminente ale consumului excesiv de cafea, dorim să absolvim această iubită băutură de vina imaginară şi să atragem atenţia asupra câtorva beneficii ale cafelei consumate cu moderație:

1. Cafeaua este plină de antioxidanţi şi nutrienţi esenţiali

Vitaminele B2 și B5, potasiul şi magneziul sunt prezenţe onorabile în cafea, la fel și antioxidanţii. Mai mult, studiile au demonstrat că în dieta obişnuită a locuitorilor din Europa şi America, bogată în zahăr şi grăsimi, cafeaua (simplă, neagră, fără lapte) este unul dintre cele mai sănătoase alimente, oferind mai mulţi antioxidanţi chiar şi decât fructele şi legumele (consumate în cantităţi mult mai mici, fireşte).

2. Cafeaua te ajută să slăbeşti mai repede

Din nou, vorbim despre beneficiile cafelei simple, negre, fără adaosuri! Dacă vei decide să înlocuieşti un mochaccino fancy aromat care îţi înfrumuseţează zorii zilei cu o cafea tare, silueta de vis nu va mai fi un mit. Conţinutul ridicat de cafeină este „responsabilul” pentru accelerarea metabolismului tău!

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
cafea beneficii cafea