MENIU

8 alimente care scad tensiunea arterială

<p>8 alimente care scad tensiunea arterială</p>

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficienţă cardiacă, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boala arterială periferică şi este cauza bolilor renale cronice. Chiar şi o creştere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranţa de viaţă mai redusă. Modificarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă pot aduce ameliorări, ţinând sub control tensiunea arterială, şi pot reduce riscurile asociate cu complicaţii ale stării de sănătate.

Iată 8 alimente care scad tensiunea arterială.

1. Sfecla roşie

Sucul de sfeclă roşie reduce tensiunea arterială, micşorând riscul bolilor cardiovasculare şi prevenind apariţia atacului cerebral, arată un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă de la o universitate londoneză. Potrivit acestora, persoanele care beau zilnic câte un pahar de suc de sfeclă roşie au tensiunea arterială mai mică decât oamenii care nu recurg la acest “tratament”.
Cercetătorii au pus acest efect pe seama nitraţilor conţinuţi de sfecla roşie. Aceştia acţionează asupra organismului, dilatând vasele de sânge.

2. Spanacul

Spanacul, că şi alte legume cu frunze verzi au un conţinut redus de sodiu şi sunt o sursă importantă de calciu, dar şi de potasiu, acid folic şi magneziu. De aceea, spanacul este un aliment-cheie pentru gestionarea hipertensiunii arteriale. O cană de spanac fiert oferă 12-15% din aportul zilnic recomandat de calciu pentru adulţi. În plus, spanacul este bogat în fibre dietetice, fier şi vitaminele A şi C, ceea ce îl transformă într-un aliment esenţial în orice dietă.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
alimente tensiune arterială spanac sfeclă roşie