MENIU

7 lucruri care te împiedică să primești un diagnostic corect

7 lucruri care te împiedică să primești un diagnostic corect

Vizitele la medic îți pot provoca emoții sau confuzie, dar nu trebuie să uiți că obiectivul tău este să primești un diagnostic corect și un tratament sau sfaturi utile pentru a te simți mai bine.

Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a primi un diagnostic corect pentru fiecare problemă de sănătate:
 
1. Întârzii la programare

Dacă ajungi prea târziu, medicul va petrece mai puțin timp pentru a te examina și a discuta diferite aspecte cu tine. Asigură-te că ai cu ce să ajungi la ora stabilită, obține indicații dacă nu știi exact unde este cabinetul medicului și intră pe ușă cu cel puțin 15 minute înainte de intervalul care ți s-a comunicat pentru a avea timp să completezi un eventual formular. Spune asistentelor sau personalului de la recepție că ai sosit. În acest mod vei avea suficient timp pentru evaluarea tensiunii arteriale, a greutății și a altor indicatori importanți.
 
2. Nu dezvălui în detaliu cum te simți

Chiar dacă anumite simptome ți se par mai jenante, nu lăsa timiditatea să te împiedice să lămurești toate aspectele cu medicul tău. Nu este deloc util pentru sănătatea ta să minți medicul sau să eviți să-i dai detalii importante. Aceste lucruri vor afecta tipul de tratament care ți se prescrie, iar sinceritatea este cea mai bună metodă pentru a obține exact remediile de care ai nevoie.

Citește continuarea pe eva.ro.

Mai multe articole despre:
diagnostic diagnostic medic