MENIU

Expert: 60% dintre persoanele spitalizate cu Covid-19 în Marea Britanie, vaccinate cu ambele doze

Coronavirus Marea Britanie

60% dintre persoanele internate în spital cu Covid-19, în Marea Britanie, sunt vaccinate complet, susține Patrick Vallance, consilier științific. 

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate, în Anglia, începând de astăzi, zi redenumită \"\"Ziua libertăţii\"\" în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe unii oameni de ştiinţă şi responsabili politici.
 
Practic, în Anglia s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice. În plus de asta, purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.
 
Ridicarea restricțiilor nu a fost primită cu brațele deschise de populație, așa cum poate ne-am fi așteptat. Din contră, au fost proteste violente în centrul Londrei, în special legate de vaccinare, dar și de restricții. Demonstranții au atacat forțele de ordine chiar în fața Parlamentului britanic. 11 persoane au fost reținute, potrivit Realitatea PLUS.

Protestatarii au scandat „Ruşine poliţiei!" şi „Arestaţi-l pe Boris Johnson!", iar unii demonstranţi au aruncat cu sticle spre forţele de ordine.

Mulţi protestatari sunt nemulţumiţi de restricţiile de călătorie şi de condiţionarea accesului la anumite evenimente.

Traficul rutier a fost oprit în zonă din cauza protestelor.