MENIU

6 semne că eşti bolnav pe care le ignori, deşi nu ar trebui

<p>6 semne că eşti bolnav pe care le ignori, deşi nu ar trebui</p>

Este clar că sănătatea ţi s-a dus pe apă sâmbetei atunci când ai fost diagnosticat cu cancer, ai suferit un atac de cord sau eşti pe dializă. Asemenea crize de sănătate reprezintă punctul zero al oricărei persoane care acum este foarte motivat să facă schimbări în dietă, dar şi a stilului de viaţă astfel încât să rezolve aceste probleme de sănătate.

Ştiai însă, că mult înainte de a ajunge la acest stadiu, corpul îţi oferă semnale de avertizare? Este adevărat că organismul „vorbeşte în şoapte”, iar dacă nu-l asculţi când vorbeşte încet atunci corpul începe să „ţipe”. Cum ştii că organismul îţi şopteşte? Iată 6 semne că eşti bolnav pe care le ignori, deşi nu ar trebui.

1. Dormi prost

Nivelul hormonului stresului, cortizolul, ar trebui să scadă noaptea permiţând astfel corpului să se odihnească şi să-şi încarce bateriile. În cazul în care organismul a fost supus unei perioade lungi de stres, s-a activat permanent reacţia de tipul „luptă sau fugi”. Într-o asemenea situaţie, mecanismele corpului de autoregenerare au de suferi, iar tu te îmbolnăveşti.

2. Ai corpul în formă de măr

Oamenii supraponderali se împart, de regulă, în două categorii: „măr” care au surplusul de greutate în jurul mijlocului şi „pară”, unde grăsimea este depozitată în zona coapselor.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate medic semne că eşti bolnav