MENIU

6 morți și 300 de răniți, dintre care 18 în stare gravă, în urma cutremurului de luni seară, din Turcia. PANICĂ MAJORĂ în rândul populației

Cutremur Turcia/ Profimedia

Şase persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,4 produs luni seară, în provincia Hatay, din sudul Turciei, potrivit anununțului făcut, marți, de Agenţia guvernamentală pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD). Seismul care a creat un nou val de panică în rândul populației turce vine la doar două săptămâni după cutremurul devastator care a ucis peste 41.000 de persoane în această ţară.

AFAD anunță, de asemenea, că după seismul de luni, circa 300 de persoane au fost spitalizate, dintre care 18 în stare gravă, relatează Agerpres care citează AFP.

Acest nou seism, considerat o replică a primului, s-a produs la ora locală 20:04 (17:04 GMT), la 14 zile după primul cutremur şi a fost urmat de 90 de replici, dintre care una cu magnitudinea 5,8, potrivit AFAD.

Simultan, cel puţin 150 de persoane au fost rănite în regiunea oraşului Alep, din nord-vestul Siriei, au anunţat Căştile Albe, salvatori care operează în zonele rebele din Siria.

Violenţa cutremurului a fost resimţită în mai multe ţări din regiune, în special în Liban şi Cipru, potrivit corespondenţilor AFP.

În Antakya, principalul oraş din provincia Hatay, clădiri avariate de cutremurul devastator din 6 februarie s-au prăbuşit, inclusiv sediul guvernoratului local.

De asemenea, două spitale din provincie au fost evacuate luni seară, iar pacienţii lor au fost adăpostiţi în corturi. 

Două cutremure puternice (de 6,4 și 5,8 grade) au zguduit din nou luni seară nordul Siriei și provincia Hatay din sudul Turciei, cele mai afectate de cutremurul din 6 februarie, care a provocat moartea a peste 40.000 de persoane în ambele țări.

Mai multe articole despre:
turcia cutremur turcia seism turcia morti raniti