MENIU

6 alimente care au un gust mai bun în iunie

Vara și-a intrat în drepturi aducându-ne o mulțime de fructe și legume de sezon. Nu este nicio îndoială că alimentele de sezon au un gust mai bun pentru că sunt proaspete și, se presupune, mai sănătoase.

Atunci când achiziționezi fructe și legume de sezon produse în țara, nutrienții lor nu au timp să se degradeze precum produsele asemanatoase care stau în congelatoare zile ori chiar săptămâni. Iată, așadar, 6 alimente care au un gust mai bun în iunie. 

 1. Căpșune
 În această perioadă piețele sunt pline de căpșune, producție locală. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C, magneziu, potasiu și acid folic ca și antocianina, flavonol, terpenoide și acid elagic, fitonutrienti care au proprietăți anti-inflamatorii.
 În plus, finesitina, flavonoidul din căpșune, distruge celulele canceroase de la sâni în vreme ce triperpenii sunt cunoscuți pentru imensele proprietăți antiinflamatorii. În plus, femeile care consumă căpșune, mai mult de trei porții pe săptămână, au un risc cu 32% mai mic de a suferi un atac de cord. Chiar dacă aceste fructe reprezintă o sursă nutriționala valoroasă, trebuie consumate moderat.

 2. Sparanghel
Ca sursă bogată în acid folic, vitamina B care ajută corpul să producă dopamină, serotonină și norepinefrina, sparanghelul este o legumă care te ajută să ai o stare de spirit bună.
De asemenea, este bogat în glutationa, un anticancerigen important și conține rutină, care protejează vasele mici de sânge împotrivă ruperii lor și poate proteja și împotrivă radiațiilor. Sparanghelul este, totodată, o sursă bună de vitamine A, C, K și E, complexul de vitamine B, potasiu, fibre și zinc.
 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
legume iunie fructe căpşune sparanghel