MENIU

52 de migranți, prinși când voiau să treacă ilegal granița

foto: politiadefrontiera.ro

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Nădlac II au depistat, luni dimineață, 52 de migranți ascunși într-un camion și un microbuz de marfă. Migranții, cetățeni sirieni și palestinieni, voiau să ajungă în state din vestul Europei.

Primul grup de migranți, compus din 28 de cetățeni din Siria și Palestina, a fost descoperit printre cutiile cu marfă dintr-un camion înmatriculat în România. Conform documentelor de însoțire a mărfii, camionul, condus de un cetățean turc de 57 ani, transporta role textile spre Germania. Trei din cei 28 de migranți sunt minori, a anunțat Poliţia de Frontieră.

La scurt timp, în același punct de frontieră, a fost descoperit al doilea grup de migranți. Polițiștii au găsit 24 de cetățeni sirieni, cu vârste între 18 și 48 de ani, ascunși într-un microbuz de marfă. Mașina era condusă tot de un cetățean turc, de 44 ani, și, conform documentelor, transporta role textile din Turcia în Germania. 

Cei peste 50 de migranți au spus că voiau să ajungă în state din vestul Europei. Aceștia vor fi cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei, iar cei doi șoferi, pentru trafic de migranţi.