MENIU

50 de focare COVID-19 active în Spania

spania coronavirus

Spania are peste 50 de focare de COVID-19 active. Toate sunt controlate, dar numărul cazurilor a crescut cu aproape 9% de când a încetat starea de urgență. Autoritățile fac apel la populație să nu renunțe la principalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care a provocat în Spania moartea a peste 28.000 de oameni În ultimele șapte zile au fost diagnosticate aproximativ 2.000 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe dintre ele provocate de reuniuni masive de persoane care nu au respectat măsurile fundamentale de prevenire, notează RRA.

O singură regiune din cele 17 este liberă de coronavirus. Este vorba despre Asturia, care în ultimele două săptămâni nu a raportat nici un caz de îmbolnăvire. Cel mai mare focar este în Málaga, unde s-au registrat peste 100 de cazuri într-un centru de primire aparținând Crucii Roșii.

Alte două focare importante sunt în Aragon și Lleida. unde cazurile sunt relaționate pentru că e vorba despre angajaţi temporari la firme de fructe și legume care lucrează și locuiesc împreună sau în apropiere unii de ceilalți. Până în 25 iunie, în regiunile spaniole s-au realizat 3,5 milioane de teste cu reacție în lanț, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății.

Mai multe articole despre:
Spania spania coronavirus