MENIU

5 tipuri de dragoste de care ai parte doar o singură dată în viață!

În viață, cu toții avem parte de tot felul de experiențe în dragoste. Unii oameni ne fac să simțim lucruri intense, alții ne fac să nu ne putem imagina viața fără ei, iar pentru o mică parte dintre ei, simțim doar o atracție de moment.

Există mai multe tipuri de iubiri buclucașe prin care trecem cu toții, cel puțin o dată în viață, iar fiecare dintre ele ne învață câte ceva, atât despre noi, cât și despre ceilalți.

1. Dragostea cea nouă

Oh, aceast tip de iubire este atât de distractiv! Nici măcar nu realizezi că îl iubești. Este mai mult un fel de „cum ar fi dacă” sincer, pentru că nu ai recunoaște că ții la persoana respectivă. Nu este un fel de dragoste profundă, e un fel de „Sună-mă înapoi și de data asta ai grijă să nu fii lovit de un camion, mulțumesc”. E genul de iubire care te face să fii un pachet de nervi, dar te și distrează, în același timp. Este un tip de dragoste nefericită pentru că poate fi luată înapoi cu multă ușurință, pe când tu ești al naibii de încrezător că va dura.

2. Dragostea de rutină

V-ați întâlnit pentru o vreme și vă iubiți. Este doar un fapt. Există acest confort și siguranță pe care le resimțiți lângă o persoană. Rutina sună a fi un lucru rău, dar nu e neapărat adevărat. Este simplitate. Nu există interogatoriu aici. Nu există nici regula de a-ți ține ascunse sentimentele pentru celălalt, iar asta este extraordinar. Celălalt este acolo pentru tine, și vice-versa. Iar asta este reconfortant.

3. Dragostea dezgustătoare

Este pentru genul acela de persoane care nu se pot abține să nu-și rețină gesturile de afecțiune unul pentru celălalt. Pe scurt, este genul de dragoste care-i caracterizează pe oamenii cărora le strigați, cu jumătate de gură sau în sinea voastră, „Luați-vă o cameră, frate!”

4. Dragostea oarbă

Iubești ideea acestei persoane. De vrut, o vrei, dar în afară de asta, nu vă leagă nimic. Acest gen de iubire este trecătoare, ca un vârtej provocat de vânt. Sunt atât de multe lucruri la acea persoană pe care le îndrăgești, încât vrei să fii parte din viața lor, dar dincolo de acest strat de suprafață, nu există fundamentul unei relații pentru voi. Iubești gândul de a fi cu acea persoană și vrei să fii cu ea. Dar de îndată ce o ai, îți dai seama că nu însemnați atât de mult unul pentru celălalt așa cum credeați. Acesta este tipul de dragoste care-ți va frânge inima în cel mai simplu mod.

5. Dragoste de prieten

Vrei să iubești acest prieten, amic, dar nu ai ajuns acolo încă. E ca și cum l-ai iubi, dar nu îți place. Vă potriviți unul pentru celălalt, restul vă spun că ați face cuplul perfect, dar e ceva la tine care te împiedică să-l iubești. Tocmai de asta sunteți prieteni. E ok. Vă puteți oferi un sprijin reciproc mai mare decât un iubit ar putea să vi-l ofere vreodată.

sursa