MENIU

5 tehnici simple care scad tensiunea arterială

5 tehnici simple care scad tensiunea arterială

Menținerea sănătății ar trebui să fie principalul obiectiv al fiecărei persoane. Starea de bine reprezintă punctul de pornire pentru bunul mers al tuturor celorlalte activități. Există foarte multe metode simple prin care diferite probleme de sănătate pot fi rezolvate, fără a fi necesară administrarea unor medicamente.

Tensiunea arterială ridicată este una dintre cele mai frecvente boli din întreaga lume. Aceasta nu prezintă simptome vizibile, tocmai de aceea diagnosticarea ei se face destul de târziu. Este esențial să se acorde o atenție deosebită dietei, să se reducă semnificativ cantitatea de sodiu consumată și să fie evitat sedentarismul. Există, însă, și o altă o modalitate la îndemână, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Este vorba despre câteva tehnici simple de respirație pe care le poți face oricând.

Concentrează-te pe un cuvânt și respiră

O tehnică ușoară care te va ajuta să reduci tensiunea arterială este să te concentrezi cât mai bine asupra unui cuvânt. Făcând acest lucru, reușești să elimini gândurile negative care provoacă stres și anxietate. Odată ce ai reușit să ajungi la senzația de calm interior, poți începe tehnica respirației astfel:

- stai într-un loc confortabil cu spatele drept;
- alege un cuvânt (armonie, echilibru, pace, liniște, etc);
- repetă cuvântul încet, până când îți conturezi o imagine în minte;
- respiră adânc, ține aerul în piept timp de patru secunde, apoi expiră puternic timp de alte câteva secunde.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.