MENIU

5 simptome ale arterelor înfundate. Urmările, catastrofale!

5 simptome ale arterelor înfundate. Urmările, catastrofale!

Ateromul este acumularea de grăsimi pe vasele de sânge. În timp, ele formează o placă pe peretele arterial, care întrerupe circulația sângelui și provoacă afecțiuni cardiace, cu urmări periculoase.

Placa de aterom se poate rupe și, astfel, apar cheagurile de sânge (trombusuri, în termeni medicali), care înfundă parțial sau complet artera respectivă. Cheagurile sunt asociate frecvent cu atacul de cord, bolile vasculare periferice și accidentul vascular cerebral. Arterele joacă un rol vital în menținerea unui corp sănătos, întrucât sunt responsabile de transportul sângelui încărcat cu oxigen de la inimă către restul corpului.

Iată câteva semne care îți dau de veste că arterele sunt în suferință:

1. Te doare spatele

Există numeroși factori care favorizează degenerarea discurilor vertebrale, cauza durerii lobare. Printre ei se află obezitatea, moștenirea genetică, dar și meseria sau anumite traume. Mai puțin cunoscut este că durerea de spate poate fi provocată și de îngustarea sau blocarea arterelor. Discurile în sine nu sunt alcătuite din vase de sânge, dar multe vase de sânge le înconjoară. Când fluxul sangvin se reduce în zona lombară, discurile care alcătuiesc coloana se slăbesc, apare hernierea lor și la apariția durerii.

2. Transpiri în exces

Când transpiri foarte mult, mai ales noaptea, chiar și atunci când dormi într-o încăpere răcoroasă, este un posibil simptom al arterelor înfundate. Inima muncește din greu pentru a pompa sângele, în ciuda acestei probleme, iar efectul este transpirația în exces, fiindcă organismul se străduiește să mențină temperatura normală a corpului. Și dacă transpiri în timpul zilei, atunci când nu faci mișcare, poate fi un semn care anunță o tulburare cardiacă.

Citeşte continuarea pe femeia.ro.