MENIU

5 rețete cu miel pentru masa de Paște

Drob de miel

Preparatele din carne de miel sunt nelipsite de pe masa de Paste. Iti prezentam 5 retete cu miel: drob de miel, bors de miel cu leustean, stufat de miel, frigarui de miel la gratar si pulpa de miel marinata in iaurt.

1. DROB DE MIEL

Ingrediente: maruntaie de miel (inima, ficat, rinichi), 500 g ficat de pui, 4 oua fierte si 4 oua crude, 4 legaturi de ceapa verde, 3 legaturi de patrunjel, 3 legaturi de marar, doua felii de paine, o cana de lapte, sare, piper, pesmet, prapur de miel. Pune intr-o cratita, pentru o ora, maruntaiele de miel si ficateii de pui, cu apa rece. Pune la fiert, in apa cu sare si ia spuma din cand in cand. Da prin masina de tocat maruntaiele si feliile de paine inmuiate in lapte. Amesteca cu verdeata tocata si cu ouale crude. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu pesmet, apoi pune prapurul cu marginile afara. Umple tava pe jumatate cu compozitia de drob, aranjeaza ouale fierte si toarna si restul de compozitie deasupra. Acopera cu prapurul si da la cuptor pentru 40-45 minute. Dupa ce se raceste, taie drobul de miel felii.

2. BORS DE MIEL CU LEUSTEAN Ingrediente: 750 g de coaste miel, 3 morcovi, o legatura ceapa verde, 3 legaturi loboda, 5 linguri de orez, 500 ml bors, o legatura de leustean, sare, piper, foi de dafin. Pune la fiert apa cu foaia de dafin si condimente. Pune in apa clocotita coastele de miel, separate una de alta.

Vezi mai multe pe: http://www.curademiere.ro/5-retete-cu-miel-pentru-masa-de-paste/