MENIU

5 moduri în care TOAMNA te poate îmbolnăvi

5 moduri în care TOAMNA te poate îmbolnăvi

Chiar daca nu ai banuit, acest anotimp poate dauna sanatatii tale. Si nu doar sintagma "sezonul de gripa" ar trebui sa te ingrijoreze. Mai sunt o multime de factori daunatori care iti slabesc imunitatea in aceasta perioada.

Fii cu ochii in patru la aceste motive care iti arata ca anotimpul tau preferat te poate imbolnavi:

1. Este perioada in care scolile se redeschid. O clasa plina de copii poate sa devina rapid plina de microbi si germeni, iar acest lucru te poate afecta chiar daca nu ai copii. Spatiile deschise, in care mai multi oameni impart acelasi aer, cum sunt scolile si birourile, sunt un teren fertil pentru bacteriile si virusurile care provoaca bolile si afectiunile respiratorii.

Parintii sunt mult mai predispusi sa ia germeni si virusuri de la copiii lor care merg la scoala. Iar acesti parinti ar putea sa aduca aceleasi ingectii la locul de munca, la birou sau la restaurantul unde au planuit sa ia pranzul cu prietenii. Solutia? Asigura-te ca iti speli mainile cat mai des cu putinta, in special dupa ce ai petrecut un timp indelungat cu copiii sau nepotii tai.

2. Dormi mai putin. In lunile de vara, din iunie pana in august, universul de la birou parca se prelungeste si ai tendinta de a petrece mai mult timp afara, chiar si dupa orele de lucru. Asa ca toamna inseamna revenirea la programul obisnuit de lucru si mai inseamna etapa in care recuperezi la capitolul nivel de munca, mai ales daca in timpul verii ai tras de timp, ai lungit lucrurile si nu le-ai terminat la timp.

Citeşte mai mult pe feminis.ro

Mai multe articole despre:
bolnav boală îmbolnăvire toamnă