MENIU

5 moduri ciudate în care tatuajele îți afectează sănătatea

Dermatologii își sfătuiesc pacienții să se gândească foarte bine, înainte să ia decizia de a se tatua, potrivit The Huffington Post. Este bine să fii informat cu privire la riscul pe care ți-l asumi, atunci când îți faci tatuaje.

  1. Te poți infecta din mai multe surse: cerneala folosită, acul sau chiar contactul cu pielea artistului care te tatuează.
  2. Alergiile sunt și ele un rezultat neplăcut al tatuării. Oamenii care nu au avut vreodată alergii, descoperă că sunt din ce în ce mai sensibili la mediul înconjurător.
  3. Atunci când îți acoperi corpul cu tatuaje, dermatologilor le este mult mai greu să își dea seama dacă suferi de boli foarte grave, precum cancerul de piele.
  4. E important să îți protejezi pielea de razele soarelui. Tatuajele te fac și mai sensibil la expunerea solară și poți dobândi arsuri destul de grave, în zonele unde ești tatuat.
  5. Persoanele care au tatuaje se pot lovi de o problemă majoră. În cazul în care sunt nevoite să facă RMN (Rezonanță Magnetică), riscă să se aleagă cu arsuri extrem de grave.
Mai multe articole despre:
sănătate tatuaje