MENIU

5 alimente pe care nu ar trebui să le mai mănânci!

Consumi orez alb? Vezi de ce rişti să te îmbolnăveşti

Dacă eşti una dintre acele persoane care încearcă să îşi îmbunătăţească sănătatea şi aspectul fizic, sunt anumite alimente pe care ar trebui să le eviţi. Unele alimente sunt cunoscute publicului larg pentru implicaţia lor în creşterea în greutate. Totuşi, unele alimente, deşi nu par să aibă o legătură evidenţă, pot avea un aport semnificativ în procesul de îngrăşare. Ceea ce face această categorie de alimente cu atât mai periculoasă este fix faptul că efectele acestora sunt necunoscute, drept urmare oamenii nu dau dovadă de moderaţie în consumarea acestora.

Iată câteva alimente nefaste pentru organism precum şi alternativele sănătoase ale acestora:

1.            Alimentele prăjite

Alimentele gătite prin prăjire conţin multă şi grăsime şi multe calorii, neavând nicio valoare nutritivă. Alegeţi să preparaţi aceleaşi alimente la abur!

2.            Pâine albă

Pâinea albă oferă o valoare nutritivă minimă, iar corpul o va transforma imediat în zahăr. Înlăturaţi pâinea albă din meniul dumneavoastră sau înlocuiţi-o cu pâine pe baza de cereale, iar talia dumnevoastră va reflecta rezultatele!

3.            Dressingurile pe bază de maioneză

Sosurile grele, pe bază de maioneză, neutralizează efectul dietetic al unei salate. Optează pentru varianta sănătoasă a unui dressing pe bază de oţet şi lămâie!

4.            Orezul alb

Asemeni pâinii albe, orezul alb aduce un aport nutritiv minim, iar încărcătura glicemica va determina corpul să îl stocheze sub formă de depozite de grăsime. Orezul brun, însă, are de trei ori mai multe fibre, mai multă vitamina B şi mai mulţi nutrienţi, asigurându-va o senzaţie de saţietate mai îndelungată.

5.            Zahăr

Zahărul reprezintă cel mai mare inamic al siluetei. Dacă este un aliment care trebuie eliminat cu totul din dietă dumneavoastră zilnică, acela este zahărul. Alegeţi un fruct în locul acestuia pentru a va potoli pofta de dulce!