MENIU

40 de grădini şi mai multe case din Iertof au fost inundate

Avertizarea hidrologică Cod galben a fost prelungită până astăzi la ora 10. Conform Institutului Naţional de Higrologie şi Gospodărire a Apelor, există pericol de inundaţii în judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Timiş, Mureş şi Caraş-Severin. Probleme au apărut deja, încă de ieri, în multe localităţi din ţară. Ploile abundente au rupt drumuri şi au inundat case şi grădini.

Ploile abundente din ultimele două zile le-au adus numai necazuri locuitorilor satului Iertof, din judeţul Caraş-Severin. Grădinile a circa 40 de gospodării au fost inundate iar apa a intrat şi în câteva case.

Şi fântânile s-au umplut de mâl iar oamenii sunt nevoiţi să aducă apă, cu bidoanele, de la câţiva kilometri depărtare. Ei spun că satul s-a inundat din cauza lucrărilor de amenajare a cursului pârâului Draglina. Acestea au început în amonte de sat iar acum toate apele colectate de albia lărgită se revarsă la ei în curţi.

Drumul de pe marginea râpei s-a surpat, puţin câte puţin, la fiecare ploaie căzută în ultimii trei ani. Primarul spune că bugetul localităţii nu poate suporta reparaţiile.

"Rezolvarea? Eu pot să dau o soluţie, o dau, adică o fac scris... Dar să ni se dea utilaje, nu să stea numai pe spinarea primăriei, că primăria are ce are, adică de făcut", a declarat primarul din Siriu Daniel Posea.
Mai multe articole despre:
inundaţii ploi cod galben avertizare meteo