MENIU

4 semne că rinichii tăi nu funcționează corespunzător

4 semne că rinichii tăi nu funcționează corespunzător

Din păcate, rinichii dau semnale când boala i-a acaparat deja. Fiind precum niște filtre ale organismului uman, aceștia au rolul de a te proteja de toxine, motiv pentru care este extrem de important ca, la primul semnal resimțit, să te prezinți la medic.

Rinichii, considerați de către ayurvedici organele responsabile cu energia noastră, mai au și rolul de a regla cantitatea de lichid din organism, eliberând trei hormoni importanți pentru sănătatea ta și anume: eritropietina, renina și calcitrolul - prima fiind responsabilă cu stimularea producției de celule roșii din măduva osoasă, renina fiind responsabilă cu menținerea tensiunii arteriale stabile, în timp ce calcitroulul ajută la menținerea normală a valorilor calciului și a echilibrului chimic din organism.

Din păcate, primele semnale de avertizare ale problemelor survenite la nivelul rinichilor sunt foarte subtile, boala fiind depistată când deja a avansat.

Atenție la modificările urinei!

Tot în atribuțiile rinichilor stă și producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.

În cazul în care ai observat prezența sângelui în urină, o culoare mult prea închisă sau apariția spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.

Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.

Află mai multe despre semnalele date de afecțiunile rinichilor AICI.

Mai multe articole despre:
rinichi probleme rinichi simptome pietre rinichi