MENIU

4 remedii naturiste care pot fi periculoase

4 remedii naturiste care pot fi periculoase

Este o prejudecata faptul ca tratamentele medicale naturale sau alternative sunt mai sigure decat medicamentele eliberate pe baza de reteta si procedurile efectuate intr-o clinica medicala.

Turmeric

O moarte recenta provocata de turmeric este dovada ca si tratamentele naturale pot fi periculoase.

Potrivit unui raport al unui post local afiliat ABC News, Jade Erick din Encinitas, California, a murit dupa o infuzie de turmeric IV, ceea ce a dus la o reactie adversa. Cauza oficiala de deces a fost "encefalopatia anoxica", dupa ce inima s-a oprit si creierul a fost lipsit de oxigen.

Erick a suferit de pe urma eczemelor, pe care spera ca le-ar putea vindeca turmericul. Dar doza de tumeric administrata prin perfuzie a fost mult prea mare, spune Malcolm Taw, MD, director al Centrului UCLA pentru medicina East-West - Westlake Village. "Eu recomand turmeric pe cale orala, deoarece este un antiinflamator", spune el. Cu toate acestea, unele substante pot fi atat otrava, cat si remediu. "

Nu trebuie sa folositi niciodata o substanta asa, fara a consulta mai intai un medic, spune el. De asemenea, aveti grija de aceste tratamente "naturale" sau alternative pot afecta grav sanatatea dumneavoastra.

Citeşte continuarea AICI.