MENIU

4 combinaţii alimentare SĂNĂTOASE pe care le poţi face!

Dacă ai decis să alegi alimente sănătoase în meniu, din dorința de a-ți schimba stilul de viață, ești pe calea cea bună. Dar dacă vei face diverse combinații de alimente sănătoase, vei beneficia de o mai bună asimilare a nutrienților în organism. S-a demonstrat științific că alimentele cu valori nutriționale diferite se îmbină perfect între ele pentru a crește beneficiile nutriționale. Iată ce combinații alimentare poți face!

1. Ouă cu varză, broccoli sau conopidă

Ouăle sunt bogate în vitamine și minerale precum A, D, E și K și se combină perfect cu legume precum varza și care ar ajuta la o asimilare mai bună a vitaminei K, acest lucru fiind benefic pentru oase sănătoase, menționează dietetik.ro.

2. Spanac și cartofi dulci

Nimic nu este mai delicios decât o porție de cartofi dulci, care desigur, trebuie să fie gătiți la abur, fierți, la cuptor sau pe grill ca să nu favorizeze acumularea kilogramelor. Doar așa veți beneficia de toți nutrienții, dar mai ales de vitamina A. Spanacul este bogat în vitamine și minerale, în special zinc, care ajută la asimilarea în sânge a vitaminei A.

3. Soia și ton, macrou sau somon

Corpul are nevoie de calciu, dar mai are nevoie și de vitamina D3 ca să se asimileze în organism corespunzător. Peștele conține și Omega 3, niște acizi grași de care organismul are neapărat nevoie.

4. Turmeric și piper negru

O combinație care merge perfect în orice mâncare fie că este vorba de carne slaba sau legume. Combinația ajută la o bună asimilare a nutrienților din toate alimentele consumate, ceea ce este favorabil pentur o sănătate de fier, dar și pentru a da jos câteva kilograme.

Sursa

Mai multe articole despre:
combinaţii alimente combinaţii alimentare