MENIU

4 alimente pentru îmbunătățirea circulației - Nu știai că sunt cele mai bune la curățarea vaselor de sânge

Care sunt cele mai bune alimente pentru curățarea vaselor de sânge și îmbunătățirea circulației. Așa vom evita blocarea arterelor, ce duce la afecțiuni complexe și periculoase pentru sănătate.

De ce este bine să consumăm alimente pentru curățarea arterelor

Blocarea arterelor reprezintă o problemă de sănătate ce poate avea consecințe grave. Acest blocaj poate duce la dezvoltarea unor afecțiuni complicate, precum angina pectorală, accidentul vascular cerebral și atacul de cord. Din fericire, există anumite tratamente naturiste pentru îmbunătățirea circulației și curățarea arterelor pe care le poți folosi oricând pentru a evita afecțiunile grave asociate.

Blocajul este rezultatul unui stil de viață nesănătos, sedentar, care are la bază o alimentație dezechilibrată. Arterele pot fi înfundate de acumulări de colesterol și cheaguri de sânge. Aceste blocaje pot fi extrem de periculoase pentru sănătate și îți pot pune viața în pericol.

Pentru a evita riscurile, este indicat să consumi cât mai multe alimente care ajută circulația sangvină și previn depunerile de colesterol și dezvoltarea cheagurilor de sânge.

Alimente pentru curățarea arterelor și îmbunătățirea circulației

GHIMBIRUL

Ghimbirul este o rădăcină folosită cu precădere în medicina asiatică și pe post de condiment. Proprietățile sale antioxidante ajută la curățarea arterelor de toxine.

Aroma distinctă a ghimbirului face ca preparatele să fie mai gustoase, așadar îl poți folosi ca și mirodenie pentru a te bucura de toate beneficiile sale. Dacă vrei să-i întărești efectele, prepară un ceai de ghimbir, recomandă Doza de Sănătate.

RODIA

Rodia este un fruct care are numeroase proprietăți antioxidante și un conținut ridicat de polifenoli. De aceea, ea reprezintă unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru curățarea arterelor și scăderea nivelului de colesterol.

Pentru a profita de toate beneficiile oferite de rodie și a-ți îmbunătăți circulația sanguină, te sfătuim să consumi acest fruct în stare naturală sau sub formă de suc proaspăt neîndulcit. Consumă rodie timp de o săptămână, preferabil pe stomacul gol.

USTUROIUL

Usturoiul este un aliment ce conține o mulțime de antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) în artere și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL). Conținutul său ridicat de vitamina B reduce întărirea pereților arteriali, prevenind formarea cheagurilor de sânge și a trombilor.

Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru curățarea arterelor constă în consumul unui cățel de usturoi dimineața, pe stomacul gol. Este un mod simplu și eficient de a-ți menține arterele curate.

MERELE

Merele conțin un tip de fibre ce reduc nivelul de colesterol și flavonoide ce reduc riscul de atac de cord cu 50%. Acestea pot fi consumate ca atare, sau sub formă de suc natural.

Sursa