MENIU

"32 de îngeri ne-au dat aripi". Protestele nu îi ocolesc nici pe Patriarhul Daniel

Proteste in Capitala

Protestele anti-corupţie şi anti-sistem s-au extins rapid în toată România, iar oamenii nu se limitează la scandări împotriva oamenilor politici. Printre cei vizaţi se află şi Patriarhul Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe.

La Sibiu şi Cluj-Napoca s-a scandat "Jos hoția din biserici", iar pe pancartele oamenilor sunt şi mesaje anti-Patriarhie.

O tânără din Cluj spune că a ieșit în stradă deoarece vrea înlăturarea Patriarhului Daniel. Tânăra susține că se dau prea mulți bani Bisericii Ortodoxe Române.

Oamenii strigă "Jos Patriarhul", potrivit RL. În Capitală, dar în Ploieşti, tinerii scandează "Piedone şi Viorel, luaţi-l şi pe Daniel". Protestele nu l-au ocolit nici pe preşedintele Iohannis.

Manifestanţii au ajuns la Parlament și au început să se urce pe zidurile care înconjoară clădirea. Oamenii scandează „Asasinii"! Grupuri de jandarmi încercă convingă oamenii să coboare, ceea ce a stârnit furie în rândul tinerilor. Ei strigă „Rușine să vă fie"!

Aproape 12.000 se află pe bulevardul Unirii și se îndreaptă spre Parlament în timp ce scandează DEMISIA. Pe cea mai pancartă de la protest scrie „De 26 de ani, ne furați prin rotație. Groparii României„. Tinerii vorbesc despre unitate și solidaritate, ca principalele motive pentru care au ieșit în stradă.

Aproximativ două mii de persoane s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Operei, din TIMIȘOARA, scandând lozinci antiguvernamentale şi purtând pancarte pe care scrie, între altele: "32 de îngeri ne-au dat nouă aripi". Pe clădirea Operei din Timişoara, la balcon, a fost aşezat un steag tricolor foarte mare, pe care scrie: "Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum este rândul nostru".

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seară, pentru a doua zi consecutiv, în centrul orașului PLOIEȘTI, într-o manifestaţie spontană împotriva clasei politice. Este a doua seară consecutiv când la Ploieşti are loc o adunare publică determinată de situaţia provocată de incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Peste o mie de persoane s-au strâns, miercuri seară, și în municipiul GALAȚI, în semn de solidaritate cu victimele incendiului din clubul Colectiv, dar și pentru a protesta față de clasa politică, ei pornind în marș spre sediul Prefecturii, blocând o bandă de circulație.

Peste 800 de oameni participă la protestul de la CLUJ-NAPOCA și au parcurs Bulevardul Eroilor până în Piața Avram Iancu, aflată în apropierea Prefecturii, după care s-au oprit în fața Catedralei Mitropolitane, iar o parte dintre ei s-au întors cu spatele la catedrală.

Mai multe articole despre:
proteste incendiu colectiv corupţia ucide