MENIU

3 motive pentru care este sanatos sa plangi

Lacrimile au un rol esential atat pentru sanatate ochilor, care se curata in timpul plansului, cat si pentru sanatatea spirituala a fiecaruia in parte.

Cu toate acestea, abtinerea si inghititul in sec in momentul in care simtim ca ne dau lacrimile a devenit un obicei pentru multi dintre noi. Totusi, plansul poate avea o serie de beneficii, dupa cum urmeaza. 

1 Plansul, “teava de esapament”

Stim bine ca dupa ce plangem ne calmam. Dincolo de beneficiile aduse psihicului, ultimele studii medicale arata ca lacrimile sunt si o cale de eliminare a anumitor chimicale daunatoare din organism.

2 Lacrimile reduc stresul

Plansul ajuta practic la descarcarea sentimentelor negative care ne stapanesc in anumite momente. Astfel, este diminuat si nivelul de stres, care – pe termen lung – favorizeaza aparitia unor probleme de sanatate, precum bolile de inima, hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat de tip II. Un studiu efectuat la Centrul Medical “St Paul-Ramsey” din Minnesota (SUA) arata prin plans sunt eliminate si substantele toxice produse pe fond nervos in organism.

Citește articolul integral pe Lyla.ro.

Mai multe articole despre:
plâns lacrimi